dijous, 21 de maig del 2009

Guillamino...

"... és realment algú que s'ha de vigilar. Ho té tot; soul, beats, idees, veu."
Gilles Peterson.


Guillamino (Pau Guillamet al DNI) camina pel costat més humà de l'electrònica. Beats escrits a mà. Una barreja personalísima de dub, hip hop, house i minimal, amb espècies de tots els racons del món. I amb una veu plena de soul! Per tots aquests motius, Guillamino és avui un dels músics més sorprenents de l'escena de Barcelona, com es pot comprovar en el seu últim disc, "Les minves de gener".

A la calor dels seus primers discos en el segell independent Bankrobber, Guillamino va aconseguir sonar en la BBC Radio 1 de la mà de Gilles Peterson i John Peel, fet que li va permetre publicar a Japó una compilació sota el segell Third Ear, Atzavara. En 2008, Guillamino participà en la Red Bull Music Academy i va accedir al rooster de la companyia Alter Ego Management, amb seu en Detroit.
El directe de Guillamino arriba en 2009 al festival South By SouthWest en Austin (Texas). Abans ja havia actuat en els principals festivals de Barcelona (Sònar, Primavera Sound, BAM, Altaveu, popArb...) i també en països com Japó, Xile, Alemanya, França o Itàlia. L'últim disc de Guillamino, Les minves de gener (2008) va ser mesclat per Dive Dibosso (7 Notas 7 Colores) i representa un nexe entre l'electrònica i la música negra, esquitxat de sons que ens duen de viatge al voltant del món, des de Birmània fins a Nova York.
Abans de llançar Les minves de gener, Guillamino va passar dos anys treballant en projectes paral·lels que demostren la seua obertura de mires i capacitat de sorpresa. Es va atrevir amb la sardana (Música de ball), amb el hip hop de joguet (en/doll) i fins i tot amb un projecte sobre la memòria de l'exili al costat del cantautor xilè Manuel García (eXile), a més d'usar l'innovador reacTable i compondre bandes sonores per a l'artista Marcel·lí Antúnez (Metamembrana).


Guillamino 2009 from pau guillamet on Vimeo.