dimarts, 19 de maig del 2009

Chicks on Speed: Punk 2.0

Chicks on Speed
Cutting the edge, 2009


No, el punk no ha mort. Almenys per a les Chicks on Speed. La prova està en el seu nou disc, Cutting the edge, un treball ple de cançons efervescents i poderoses, que serà publicat el proper 6 de juny. I és que, després de dos anys d’estar dedicades íntegrament a la seua gira Girl Monster Tour i a altres projectes d’art en els que estaven clavades, era hora de parir una nova criatura. I per sort, ha estat bessonada: un disc doble amb diversos mixes i el que és més important, impregnat pel seu so distintiu.

Però deixeu-me matisar. En dir punk, vull dir força, ràbia, potència… fent més referència a l’actitud que a un estil musical concret. Doncs en realitat, aquest trio de 'riot grrrls' no coneix fronteres a l’hora de combinar l’electrònica, el pop, la new wave, el punk o qualsevol cosa que se’ls passe pel cap. Al cap i a la fi, elles ho van definir millor que ningú: “la nostra música té massa colors per a que ens claven en una maleïda caixa”.

Amb una personalitat arrotlladora i uns quants discos a les esquenes, l’australiana Alex Murray-Leslie i la ianqui Melissa Logan, no tenen cap problema en que allò que es coneix com a 'electroclash' haja passat de moda a Europa. De fet, podria ser alguna cosa així com el desunflament d’una bombolla, posteriorment a la qual sols poden quedar les millors. En aquest cas, elles serien de les poques bandes que no han sigut arrossegades per la corrent. Gran notícia.



Chicks on Speed myspace.