dimecres, 13 d’agost del 2008

Les portes de "The Haçienda" en un museu

Vist ací.

La notícia ens arriba des de Manchester. En el Museu de Ciència i Indústria d'aquesta ciutat han decidit donar cabuda, (com a qualsevol altra peça de museu que es precie), a les mateixes portes de la zona de càrrega i descàrrega del mític i llegendari club "The Haçienda", antigament situat en una coneguda zona industrial de la ciutat.
D'aquesta forma, les portes del Haçienda, propietat del segell Factory Records, del gran Tony Wilson, tenen així un buit en part de la història de la ciutat. Concretament, el museu adhereix aquestes portes amb motiu de la celebració del seu vint-i-cinc aniversari.
La Manager de col•leccions del museu, Pauline Webb comenta: “En els últims vint-i-cinc anys Manchester ha sofert uns canvis importants quant a indústria i ciència es refereix. La ciutat mancuniana ha vist com ha evolucionat positivament el sector serveis i la indústria creativa. “The Haçienda” marca el final de les indústries tèxtils (com antiga nau industrial) i al seu torn, com a club, donà a conèixer a tot el món el terme “Madchester”, tota una escena d'artistes i moviment musical que es va crear a principis dels noranta, molt influent en generacions posteriors i de caràcter revolucionari.
De bon grat observem com altres ciutats consideren a un mite dintre de l'escena de clubs com a peça clau en la història de la seva urbs. Hauríem de prendre exemple.

Pd. Per conéixer més de prop la història de "The Haçienda", us recomane el visionat de la pel•lícula 24 Hours Party People, del gran director Michael Winterbottom.


1 comentari:

Marc Peris ha dit...

Ei perla, quına gran pel.lícula, d'un gran director. Parlant dels so Madchester, encara em deus aquells dıscos de Joy Division ı New Order. Un bes.