dilluns, 13 d’abril del 2009

Al ataquerr! Els discos que estic devorant últimament (VI)

Javi P3z Orquesta
Sports
HiTop, 2004

Fa poc vaig trobar-me per casualitat amb un blog de descàrregues que em va causar una gran impressió positiva: “El escarabajo en el muladar”. Una web comandada des de Málaga pel capità Kuank Ank, apassionat dels escarabats i de les arts a parts iguals. Un bon gust en la selecció em va portar a convertir a l'escarabajo en un dels meus blogs de capçalera.
Des d’aquest emplaçament de luxe he pogut abaixar-me novetats, pero també alguna peça antiga, com per exemple aquest disc, fruit de la ressaca olímpica, signat per una autèntica ment privilegiada d’eixes que brillen a l’escena estatal, com si d’estels entre la immensitat del buit es tractaren: el donostiarra Javi P3z.
Lluny de la seua aparença, Sports aposta per les activitats arrelades a la cultura popular: futbolín, pinball, dominó, ping-pong o bolos. Qüestió que també pot aplicar-se, fent una analogia, en el terreny musical: electrònica sabrosona, mambo, cha cha cha i ritmes a l’estil de les millors orquestres llatines.
En definitiva, un treball que defuig l’elitisme i la conceptualització i que aboga pel sabor i el vitalisme. Si te estás estresaaando, ja saps: posa play i deixa’t endur per melodies caribenyes acompanyades de samplers que et recorden els recreatius de la teua joventut, les ones de la mar o una de les millors pel·lícules que has vist mai. Tot un homenatge a la diversió i a l’oci no consumista. 1, 2, 3… sucre!

1 comentari:

kuank ank ha dit...

Me encanta la crítica que has hecho del disco. Lo he tenido que traducir con el google, espero no haberme perdido algún detalle, creo que no.

Lo dicho me gusta.

Saludos sonrientes¡¡